pátek 19. července 2013

Tma a prázdnota - Carrie Ryanová



Tma a prázdnota - Carrie Ryanová


Originální název: The Dark and Hollow Places
Nakladatelství: Mladá Fronta
Počet stran: 400
Vydání v originále: 2011
Vydání u nás: 2013













Anotace:
Rozpadající se mrakodrapy Temného Města jsou jedním z mála útočišť živých lidí ve světě plném oživlých mrtvých. A budoucnost se zdá být ještě pochmurnější než přítomnost… Poslední bašta civilizace se hroutí a zároveň s ní se hroutí i Anniny dosavadní jistoty. Na pozadí umírajícího světa prožívá lásku, zklamání a sžíravé vnitřní konflikty. Shledává se se svou dlouho ztracenou sestrou, s přítelem, kterého milovala, ale který se změnil, a také se záhadným mladíkem, jehož výjimečnost je darem i prokletím zároveň. Anna by chtěla žít, ale zatím se jí daří stěží přežívat. Podaří se jí najít samu sebe i bezpečné místo, kde by mohla naplnit své sny?

Můj názor:
Tma a prázdnota je závěrečný díl trilogie Les rukou a zubů. Stejně jako v předchozích knihách zde hrají velkou roli nemrtví, kteří zaplavili svět. Kniha je psána s pohledu Anny, která je sestrou dvojčetem hrdinky s předešlého dílu. Příběh byl velice zajímavý a to hlavně proto, že námět knih byl jiný než jen samí upíři a vlkodlaci, kteří v dnešní době jsou v každé druhé knize. Kniha skrývá velké finále. Je plná akce, citů a také Anna se stala moji nejoblíbenější hrdinkou ze série. Chápala jsem ji proč se obviňuje ale občas mi s tím už lezla na nervy. Anna je odhodlaná a statečná a svým způsobem i drsná. Také se opět v knížce vyskytuje milostný trojúhelník který to trošku zamíchává. Kniha se mi velice líbila a překvapila. Pokud vás už nudí upíři nebo si chcete přečíst prostě něco jiného, tak rozhodně knihu doporučuji.




Autorka:
Carrie Ryan je úspešná americká autorka  knih o zombie apokalypse. Narodila se a vyrostla v Greenville v Jižní Karolíně. Carrie je absolventka Williams College a Duke University School of Law. Žije ze svým manželem, dvěma kočkami a jedním velkým štěnětem v Charlotte v Severní Karolíně.






Hodnocení:

Žádné komentáře:

Okomentovat