pondělí 23. června 2014

Knižní přírůstky 9


Knižní přírůstky je projekt, který pořádá Cathy a jeho cílem je vyfotit nejnovější knižní přírůstky co máme doma. A je jedno jestli jsme je koupili, vyhráli nebo dostali. 

Další knižní přírůstek do mé poličky:)




Srdce v sázce - Alyxandra Harvey
Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla „stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: upířími ctiteli, kteří touží podílet se na pokračování jejího rodu, až po lovce, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny. Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se snaží ji zachránit. Dokáže ale Lucy zachránit také sama sebe před Nicholasem, který je neodolatelný jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, který ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora? Nechejte se rodinou Drakeových zavést do utajované komunity upírů, kde stále mají svoje místo velkolepé bitvy, svádění ve stylu goth, dramata nekončících životů i temný humor. Dobrodružství rodiny Drakeových pokračují v dalších dílech, kde mladistvá, láskou protknutá upíří akce graduje a rodina musí čelit dvě stě let staré zášti.

Krevní msta - Alyxandra Harvey
Druhý díl dobrodružství mladých (a zamilovaných) upírů...  Nejlepší odplatou je láska. Logan Drake má plné ruce práce s hrou na roztomilého prince u upírského královského dvora své matky Heleny a ochraňováním své sestry Solange před nebezpečným a mocichtivým Leanderem Montmartrem. Už vůbec nemá čas na další komplikace ze strany někoho naprosto nečekaného – od Isabeau St. Croix, dívky z tajuplného kmene Houndů, se zjizvenýma rukama a znepokojujícím pohledem. Bojovnice Isabeau ví, co chce: zabít muže, který ji proměnil v upírku a pak ji na 200 let pohřbil. Logan ji od jejího záměru rozptyluje – kouzelně, něžně, nádherně… jenže existují pouta tak pevná, že se nedají rozetnout, a existují vazby tak důležité, že se nedají ignorovat.  Na cestě ze sídla Drakeových do jeskyní Isabeauina kmene a do chřtánu nepřítele musí Logan a Isabeau volit mezi svou láskou a prastarou krevní mstou.


Ready Player One - Ernest Cline
Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace - tady už jde o život.





Žádné komentáře:

Okomentovat