čtvrtek 10. července 2014

Tweety s city - Elizabeth Rudnick

Tweety s city - Elizabeth Rudnick


Originální název: 
Tweet Heart
Počet stran: 272
Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Vydání v originále: 2010
Vydání u nás: 2012











Anotace:
Claire nemůže uvěřit, že si ji na Twitteru našel její vysněný kluk. Myslela si, že si jí nikdy ani nevšimne, ale jak se zdá, rozumí jí líp než kdokoliv jiný. Twittersmír je ale záhadné místo, kde se občas přátelé chovají jinak než v reálném světě. A aby toho nebylo málo, Claire si uvědomí, že je zamilovaná do úplně posledního kluka, který kdy připadal v úvahu.

Proč jsem si knihu vybrala:
Knihu jsem se mi velice líbila, jakým stylem je napsaná. Proto jsem si ji vybrala ke čtení. Také se mi líbí obálka, a když jsem si objednávala knihy a viděla jsem, že je jen za pár korun, tak jsem si ji i pořídila domů.
Můj názor:
Tuto knihu jsem přečetla ze jedno odpoledne. Četla se velice rychle. Kniha je psána ve stylu, který jsem zatím nečetla. Celý příběh se odehrává pouze ve tweetech, e-mailech a blogových příspěvcích. V tom se mi zdá hodně originální. Musím říct, že se mi to celkem líbilo. Byla to taková velice oddechová kniha na letní čtení. Asi bych spíše knihu doporučila mladším čtenářkám, než jsem já. I když se mi kniha líbila, přišla trochu nedotažená. Nápad to byl dobrý ale prostě tomu něco chybělo. Ale je to celkem svěží čtení a rychle utíká. Claire už hrozně dlouho miluje jistého Jacka ze školy, což je neustálým tématem jejích rozhovorů s kamarádkou Lottie, která to s klukama fakt umí a randí vlastně neustále. Další komu se Claire svěřuje je její dlouholetý kamarád Will, který je do ní už celé věky zakoukaný a Claire je tak natvrdlá, že jí to nedochází. Will jí samozřejmě nic neřekne, protože se bojí, že ho odmítne, když se jí líbí Jack. Will si celý nešťastný stěžuje svému kamarádovi Bennettovi, který vymyslí plán. Bohužel se jim to trochu zvrtne. Celý příběh je hodně předvídatelný. Claire je postupem času vážně trošku otravná svými řečmi o Jackovi. Ale při čtení jsem si docela dost odpočinula. Byla to vážně pěkná oddechovka. Člověk nad ní nemusel moc přemýšlet a hlavně se mi prostě líbil ten styl. Stránky jsou moc hezký vyzdobené. A taky je to konečně po dlouhé době kniha, která nepatří do nějaké série a já nemusím čekat na další díl. 


Autorka:
Odkaz na autorčin blog ZDE.
Hodnocení:

1 komentář:

  1. Knížku jsem nečetla, ale děkuju za tip :)
    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat