pátek 10. dubna 2015

OSTROV PANENEK V MEXIKU




OSTROV PANENEK V MEXIKU



Tento záhadný ostrov se nachází přibližně 30 kilometrů od Mexiko City. Turisté nejezdí do Mexika jen za krásami země, ale pokud o tomto ostrově vědí, vydají se právě tam. Ostrov panenek, nebo-li Isla de las Muneca, není náhodným názvem pro roztomilé místo, jak by si někdo mohl myslet. Jedná se o ostrov, který svým vzezřením velmi připomíná horor. Všude jsou totiž pověšeny panenky, na stromech, válí se po zemi, na dřevech, jsou zkrátka všude. Na některých se již velmi podepsal čas, jiné jsou poměrně nové. Jejich mrtvé oči na vás hledí odevšad, až z toho člověka mrazí.

Mnoho lidí zajímá, jak se vlastně stalo, že jsou panenky všude a proč? S věšením panenek začal muž Don Julian Santana Barerra, který byl několik let správcem ostrova. Bohužel prý našel jednoho dne v močálech utopenou malou dívenku. Říká se, že od smrti holčičky se na hladině objevovaly panenky. Barrera si nejdříve pomyslel, že první dvě panenky, které se objevily, zřejmě patří utonulé dívence, jenže poté se objevovaly další a další, a tak si pověrčivý muž začal myslet, že toto nemůže být dílem člověka, ale zlých duchů. Aby uklidnil její duši a vůbec, aby ostrov uchránil před samotným zlem, začal ho zdobit panenkami. Některé prý i cíleně zohyzďoval, aby připomínaly miminka po kruté smrti, nebo ohnilé mrtvolky. Když se lidé ptali, proč to Barrera dělá, tvrdil, že je to proto, aby si zesnulá dívka měla s kým hrát. Vystavěl pro ni také svatyni, kam umístil ty nejpěknější panenky a kam chodil dívenku uctívat. V roce 2001 se Barrera utopil na stejném místě, jako holčička. Místní věří, že se neutopil sám, ale že mu ke smrti dopomohla buď nespokojená duše holčičky, nebo samy panenky. Muž si totiž v poslední době často stěžoval na hlasy, které k němu promlouvaly. Říkal, že se jedná o mořské panny, které ho volají k sobě.


Na ostrov dodnes proudí davy turistů, které s sebou přivážejí občas nějakou tu panenku. Mezi místními se traduje, že si starý, osamělý muž tuto historku vymyslel. Jiní, kteří ostrov navštívili, tvrdí, že se na ostrově dějí prazvláštní věci. Lidé, kteří ostrov již navštívili, tvrdí, že panenky si mezi sebou šeptají. Často prý lákají na ostrov i lidi, kteří proplouvají okolo na loďkách. Mají hýbat hlavami, končetinami, ale i pomrkávat. Někdo dokonce tvrdí, že tímto ostrovem byl inspirovaný horor, v němž vraždí malá panenka nesoucí jméno Chucky. Lidé se domnívají, že nyní se mezi zohavenými torzy těl panenek prohání duch Barrery a holčičky.









1 komentář:

  1. Ježíši, tak to je pěkně děsivý :D Hororové panenky nesnáším odjakživa a ještě se pojedu podívat na jejich ostrov, ne? :D Fuj!

    OdpovědětVymazat